Η σωστή επιλογή καναπέ δεν είναι μια απλή και εύκολη υπόθεση.Ένας άριστα σχεδιασμένος γωνιακός καναπές με μια κατασκευή με ανώτερης ποιότητας υλικά, μπορεί να συνδυάσει την άνεση και την πολυτέλεια. Αναβαθμίζει το χώρο σας και συμβάλει σημαντικά στο ύφος και το στυλ που θέλετε να επιτύχετε. Πώς όμως μπορείτε να είστε σίγουροι οτι η επιλογή σας για καναπέ είναι η ιδανική; Παρακάτω θα βρείτε ένα χρήσιμο οδηγό με κριτήρια που θα πρέπει να λάβετε υπόψην σας κατά την αγορά του νέου μοντέρνου καναπέ σας ή του κλασικού καναπέ που θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο.

ΜΕΓΕΘΟΣ

Μέγιστης σημασίας είναι το μέγεθος του καναπέ που επιλέγετε σε σχέση με το χώρο που θα τοποθετηθεί. Είτε πρόκειτε για γωνιακό καναπέ είτε για καναπε διθέσιο ή τριθέσιο, η επιλογή θα πρέπει να γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη κίνησή μας στο χώρο.Είναι επίσης προφανές οτι από το μέγεθος του καναπέ εξαρτάται και ο αριθμός των ατόμων των οποίων θα μπορούσε να << φιλοξενήσει>>. Να θυμάστε οτι στην περίπτωση του χειροποίητου καναπέ , υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής ακριβώς στις διαστάσεις που επιθυμείτε.

Μοντέρνος καναπές διθέσιος τριθέσιος FELIX

ΣΥΝΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σαφώς, όσο και αν σας αρέσει το σχέδιο ενός γωνιακού καναπέ , είναι απαραίτητη προϋπόθεση να συνδυάζεται με το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού στη γενικότερη διακόσμηση. Σε ένα μοντέρνο , για παράδειγμα σπίτι με λιτές γραμμές , ένας <<βαρύς>> και με καμπύλες καναπές δεν θα έδινε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιβάλεται λοιπόν να συνυπολογήσετε τη διακοσμητική γραμμή που ακολουθείτε στο σπίτι κατά τη διαδικασία αναζήτησης νέου καναπέ.

ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΝΕΣΗ

Η πρακτικότητα ενός καναπέ δεν είναι πάντα δεδομένη. Καθώς οι καναπέδες σας είναι κομμάτια που θα απολαμβάνετε για αρκετά χρόνια και θα περνάτε πολλές ώρες σ’αυτούς , θα πρέπει να διαθέτουν διάφορα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβανομένων της ευκολίας καθαρισμού και της άνεσης. Σημαντικό ρόλο στο καθάρισμα κατέχει ο τρόπος που είναι ντυμένος ο καναπές. Στην περίπτωση του αφαιρούμενου υφάσματος απο το σώμα του καναπέ ,αλλά και απο τα μαξιλάρια της πλάτης και του καθίσματος είναι σαφές οτι είναι πιο εύκολο όχι μόνο να καθαριστεί αλλά και να αλλάξει ταπετσαρία χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί απο τον χώρο σας. Επιπροσθέτως υπάρχουν πολλοί καναπέδες που δίνουν τη δυνατότητα προσθήκης μηχανισμού ανάκλισης στην πλάτη , μεταβολής του βάθους του καθίσματος , ακόμη και την τοποθέτηση μηχανισμού για κρεβάτι, γεγονός που αυξάνει πιο πολύ την πρακτικότητα και την άνεση τους.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ – ΤΙΜΗ ΚΑΝΑΠΕ

Ο σκελετός και τα αφρώδη υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του κάθε καναπέ είναι αυτά που θα του εξασφαλίσουν μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης. Η τιμή επίσης είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύ σημαντική παράμετρος κατά τη διάρκεια αναζήτησης καναπέ. Είτε όμως πρόκειται για καναπέ γωνία είτε για 2θέσιο ή 3θέσιο καναπέ, τα υψηλής ποιότητας υλικά και η τεχνική κατασκευής είναι λογικό να έχουν αυξημένη τιμή σε σχέση με τα χαμηλότερης ποιότητας έπιπλα. Σίγουρα όμως η ιδανική επιλογή για τον καθένα
είναι αυτή που καταφέρνει να καλύψει τις περισσότερες ανάγκες στην επιθυμιτή κατά περίπτωση τιμή.